Események 2017-18

 

-A Húsvétvárás jegyében az 1-2. osztályosok kézműves játszóházzal készültek a közelgő ünnepre, megérkezett hozzájuk a nyuszi is, és egy nagyon szép bábelőadás mutatta be az ünnep igazi jelentését számukra.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)

Húsvéti kézműves (10)

-Március 28-án az 1-2. osztályosok a MÜPAFesztiválszínházában megtekintették a Nemzeti Táncszínház előadásában a Vuk című látványos darabot.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)
Vuk - MÜPA (4)

 

-Március 22-én az 1-2. osztályosok kézműves alkotásokkal, játékos feladatokkal, érdekes módon emlékeztek meg a Víz világnapjáról.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)
Víz világnapja (4)

 

- Március 14-én megemlékeztünk az 1848-49-es eseményekről.  (Galéria a képre kattintva nyílik.) DSCF0090

- Február 27-én, kedden délelőtt egy vegyes összetételű (5-7. osztály) csoport lehetőséget kapott a Magyar Állami Operaházba látogatni egy műsor felvételére. Közönség lett belőlük. A tét nem volt kisebb, mint csoportos belépőjegyek Mozart: Varázsfuvola című előadására. A ’Ki mer ma’ című játékban a csoport jegyeiért Kollár István karmester válaszolt a feltett zenetörténeti és operadarabokra vonatkozó kérdésekre. A művész sikeresen felelt a kérdésekre, miközben több szakmához köthető információt hallhattak a nézők, azaz a gyerekek.
A felvett műsoranyag április 9-13-ig kerül majd műsorra, naponta egy-egy résszel, a Bartók rádión hallható, az M5 csatornán pedig nézhető lesz.
A csatorna online is elérhető, de aki lemarad az adásról, műsor a vetítést követően – az előző adásokkal együtt – a mediaklikk.hu oldalon lesz elérhető.28580347_175086599940628_875780140_o

-Február 16-án rendeztük a hagyományos alapítványi bálunkat. Galgóczy Zoltán alpolgármester ünnepélyes pohárköszöntője után hangulatos műsorban léptek fel a legügyesebb diákjaink. Az est fénypontja végzős diákjaink csodálatos keringője volt. Köszönjük a megjelent vendégek támogatását, mellyel hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez. (Galéria a képre kattintva nyílik.)BGL_6384

-Február 9-én az 1-2. osztályosok vidám hangulatú, színes, szórakoztató farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet. Volt tánc, zene, eszem-iszom, játék, táncbemutató, és meglepetés vendégként egy igazi bűvész kápráztatta el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. (Galéria a képre kattintva nyílik.)

farsang3

-Február 2-án zenés, énekes, táncos, játékos feladatokkal tarkított, vidám Macinapot tartottak a FEÁl 1-2.osztályosai. Próbálták a medvékkel együtt a tavaszt előcsalogatni. (Galéria a képre kattintva nyílik)20180202_104331

-December 22-én  megható műsorokkal búcsúztunk az évtől és vártuk a karácsonyt.
(Galéria a képre kattintva nyílik)

DSCF9896

-December 22-én a második évfolyamosok és az 1-2. osztályos Kicsinyek Kórusa bensőséges, szép műsorral kívánt Boldog Karácsonyt a FEÁL tanulóinak, nevelőinek, és szüleiknek.
(Galéria a képre kattintva nyílik)Karácsony (20)

-December 21-én a 4.a és 5.b osztály angol színi csapata vidám karácsonyi jelenettel örvendeztette meg az 1-2. osztályosokat.
(Galéria a képre kattintva nyílik)angol műsor (5)

-Flashmob december 20-án! A Boldog iskola program inspirációjával flasmobot szerveztek “boldog osztályaink”: a 6.a és a 6.b.

-December 20-án az ünnepre hangoló, kedves bábjelenetet tekinthettek meg az 1-2. osztályosok a Karácsony valódi jelentéséről, majd a jelenethez kapcsolódó kérdésekre jól felelők jutalomban, és minden gyermek ajándék CD-ben, és füzetecskében részesült. képek

-December 18-án a Vándor Óvodából, 21-én pedig a Napraforgó Óvodából látogattak el a FEÁL-ba a kis óvodások, akik nagy figyelemmel hallgatták a kedves karácsonyi műsort, amivel megajándékoztuk őket.

-December 18-án a 2.a, 2.b és az 1-2.osztályos Kicsinyek Kórusa ünnepi énekekkel, zenékkel, hangszerekkel, versekkel tarkított karácsonyi jelenettel látogatott el a közeli Idősek Otthona lakóihoz egy kis ünnepet és szeretetet  vinni az idősek hétköznapjaiba. Az idősek nagyon meghatódtak, mosoly ült az arcukra, és lelkesen tapsoltak a gyerekeknek.

-December 14-én az 1.b osztályhoz ellátogatott a testvérosztálya, a 7.a, akik kedves bábműsorral és maguk készítette ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek, akik nagy lelkesedéssel, szájtátva nézték a nagyok műsorát.
(Galéria a képre kattintva nyílik)testveroszt

- Hagyományőrző nap a Darusban:
Közeledik a karácsony, így iskolánkban is felelevenítjük az ünnephez kapcsolódó szokásokat. Ebben az évben a Luca-naphoz kötődően a felsősök Luca-búzát ültettek. Az ügyes kezűek grincsfát készítettek, pólót és táskát festhettek. Péter bácsi segítségével a hangszeren játszók és zenekedvelők közös produkciót állítottak össze. A Mikulással kapcsolatos ismereteink bővítésére filmvetítést és beszélgetést szerveztünk.
Az osztályokat, folyosókat ünnepi díszbe öltöztettük. A közösségi munkában kiemelkedő diákjaink adventi dicséretet kaptak az iskolagyűlésen. Természetesen az elmúlt hónapok versenyeinek legsikeresebb versenyzőit is megjutalmaztuk. A délelőttöt a hagyományos Luca-napi vásár zárta, ahol sok játékot, kézműves terméket, kabalákat vásárolhattunk.
A 3-4. évfolyamon is jól sikerült a hagyományőrző nap. Rejtvények, fotók formájában felelevenítettük a decemberi jeles napokat, majd elültettük a Luca-búzát. Kézműves foglalkozáson csodálatos csillagok készültek. Vágtázva menekültünk “rontó” Luca elől a futóversenyen. A nap végén mindenki adhatta, vehette a portékát a Luca-napi vásáron.
(Galéria a képre kattintva nyílik)DSCF9735

-December 13-án Hagyományőrző napot tartottunk a FEÁL-ban, ahová több osztályba szeretettel invitáltuk a szülőket, hogy együtt készüljünk meghitt hangulatban a közelgő ünnepre. Minden osztály ünnepi kézműveskedést tartott, majd Luca-búzát ültettünk, felelevenítettük a Luca-napi szokásokat. képek 

 

-Megjelent az iskolaújság decemberi száma. Köszönetet mondunk Vitális Liza 7. b osztályos tanuló édesanyjának, akinek jóvoltából színesben olvashatják a lapot az érdeklődők. Megnézhető darustoll

 

-December 11-én a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta csoportjának a decemberi ünnepkört átölelő előadását láthatták iskolánk 4., 5. és 6. osztályos tanulói. Nagyon köszönjük a feledhetetlen élményt a Bokréta tánccsoportnak.
(Galéria a képre kattintva nyílik)teblab

-December 7-én a Napraforgó Óvodások látogattak el hozzánk Mikulás napi játékos foglalkozásra. A kicsik nagyon élvezték a bábelőadást, sportot, daltanulást, kézműveskedést.

December 6-án a FEÁL-ban is járt a jóságos Mikulás. A kicsik nagyon várták, versekkel, énekekkel készültek a nagy találkozásra. Természetesen a Télapó zsákja sok finomsággal volt számukra tele.
(Galéria a képre kattintva nyílik)Mikulás (14)

-December 6-án az első osztályosok egy nagyon színvonalas, igényes, szórakoztató produkciót láthattak Sárkánymese címmel, a Nemzeti Táncszínház művészeinek előadásában, a Várkert Bazárban. 

-Hagyományainkhoz híven december 4-én megrendeztük a szülők-nevelők akadémiáját, melyen sok érdeklődő család és pedagógus vett részt. Cserbik János az érzelmi intelligencia, szeretetnyelv, önismeret témában tartott érdekes, élvezetes előadást. A sokunkat foglalkoztató kérdésekre jó megoldási javaslatokat kaptunk.  A rendkívül jól sikerült összejövetelt hangulatos, kötetlen beszélgetés zárta.
(Galéria a képre kattintva nyílik)cserbik_janos

 

-November 30-án az 1.b és 2.c osztályosok megtekintették a Csodakaloda című előadást a Kondor Béla Közösségi Házban a Nevesincs Színház előadásában. képek

 

-Az idei sulibuli alkalmával Márton-napi hagyományokat elevenítettünk fel. A jó hangulatú délutánon a diszkó mellett több program közül is válogathattak a gyerekek. Lehetett kukoricát morzsolni és „libanyakat” tömni, arcot festetni, fényfestéses vetítést nézni Szent Márton életéről, libatollas ügyességi vetélkedőn részt venni, lámpást készíteni. Az est fénypontjaként nevelők, diákok közösen, a saját magunk által készített kis lámpásokkal, végigvonultunk a lakótelep utcáin.
(Galéria a képre kattintva nyílik)martonnapi_liba

 

-Iskolánk immár 5. éve tart fenn partneriskolai kapcsolatot a Budapesti Fesztiválzenekarral. Idén a 4. osztályos tanulók novemberben Hangszerkóstoló keretében találkozhattak a zenekar művészeivel. képek

 

-Október 26-án a 2. a és 2. b  osztály a Nevesincs Színház Tündér Lala előadását nézte meg a Kondor Béla Közösségi Házban.

 

-Október 24-én, a Pályaorientációs napon különleges élményben lehetett része alsós diákjainknak a FEÁL udvarán, ahol a Honvédség katonatisztjei tartottak fantasztikusan érdekes bemutatót. Be lehetett ülni a katonai rendőrség autójába, a gyerekek szirénázhattak, belenézhettek távcsöves puskába, kipróbálhatták a céllövést lézerpuskával, ill. egy II. Világháború korabeli bemutatót tekinthettek meg korabeli öltözetben, fegyverekkel alaki gyakorlatokkal kiegészítve. Szeretnénk megköszönni a Honvédelmi Minisztérium támogatását, amellyel engedélyezte,, biztosította és ingyenesen rendelkezésünkre bocsátotta ezt a különleges, nem mindennapi lehetőséget számunkra!
(Galéria a képre kattintva nyílik)feal_palyaori

-A Pályaorientációs napon a felső tagozat valamennyi osztálya útra kelt. A város sok-sok pontján különböző intézményeket, cégeket meglátogatva betekintést nyerhettek egy-egy munkahely életébe, s tájékozódhattak az ott végzendő feladatokról. Az 5.a osztály az Állatkertben egy állatgondozótól hallhatott sok érdekességet. Az 5.b és 7.a osztály a Groupama Stadionba látogatott el, ahol betekintést nyertek a sport világába. Az 5.c és 7.b tanulói a Naplás-tóhoz mentek, s ott a mezőőröktől hallhattak érdekes információkat munkájukról. A 8.b és 8.c osztályosok a Bonbonetti csokoládégyárban jártak, s megismerkedtek a csokigyártás rejtelmeivel. A 6.c-s gyerekek az FKF nemrég átadott Hulladékudvarát és Oktató Bázisát látogatták meg, ahol interaktív foglalkozás keretében beszélgettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, az újrahasznosítás szükségességéről. A 6.a és 7.c tagjai az MTV székházában jártak, ahol izgalmas, érdekes interaktív játékkal várták őket. Volt bűnügyi játék, a gyerekek kipróbálhatták a szinkronizálást is. A 6.b-s tanulók a BRFK Teve u-i központjában jártak, ahol a rendőrség izgalmas életével ismerkedtek meg.

A kiváló szervezésnek köszönhetően tartalmasan, jól telt el a nap. Valamennyi diák  új, hasznos ismereteket gyűjthetett.
(Galéria a képre kattintva nyílik)brfk1

 

- Az 1956-os forradalom eseményeit egy különleges műsorral elevenítettük fel. A hatodikos-hetedikes diákjaink dallal, tánccal, mozgással kombinált előadása mindenkire nagy hatást gyakorolt. Az ünnepséget egy iskolagyűléssel zártuk, ahol a legsikeresebb tanulóink eredményeinek örülhettünk. képek

 

-Október 19-én iskolánk alsó tagozatosai megtekintették a Rózsa Művelődési Házban a Lőrinci Színpad hangulatos, színvonalas előadását.

 

-Október 13-án a FEÁL 1-2. osztályosai Szüreti mulatságot rendeztek. Volt énekes felvonulás, daltanulás, táncház, kézműves foglalkozás, gyümölcssaláta készítés, eszem-iszom, dínom-dánom, és sok nevetés a vidám ünnepen. képek

 

-Október 2-án a FEÁL 1-2. osztályosai házi Népdaléneklő versennyel emlékeztek meg a Zene világnapjáról. Jó volt látni a sok lelkes, énekelni szerető kisdiákot. A két évfolyamon több, mint 50 jelentkező volt. képek

- MIÉNK A PÁLYA
2017. október 13-án a Darus Iskola tanulói birtokba vették a multifunkciós műfüves focipályát.

Ez alkalomból egy hangulatos műsor után Kucsák László Országgyűlési képviselő,Lévai Zoltán Alpolgármester köszöntötték a Darus Iskolába meghívott vendégeket és a Darusosokat.
Bakos Péterné Intézményvezető a sikeres verseny felkészülésre buzdította a „Darusos diákokat”.
Ezután az ünnepélyes „átadásra” került sor, ahol Galgóczy Zoltán alpolgármester is részt vett.
Reméljük, hogy szép eredményeket érnek el a diákok, akár a délelőtti testnevelés órákon, akár a kerületi Diákolimpiai versenyeken. képek

- Szeptember 29-én a Népmese napja alkalmából felsős diákjaink népmesékkel kedveskedtek a kis 1-2. osztályosoknak, akik szájtátva hallgatták a meséket. képek

- 2017. szept. 1-jén ünnepélyesen megnyitottuk a tanévet. képek