Események 2018-19

2018-2019. tanév

’’Ősz szele zümmög” – projekthét
Október 8-13- között tartotta a 3-4. évfolyam az őszi projekthetét. Az ősz témakört a tanítási órák és a délutáni szabadidős foglalkozások ölelték fel.
A témahét zárónapján versek, mesék, dalok, fogalmazások hangoztak el az őszről, egyéni és osztály produkcióban. Ezt követően megtekinthettük a hét folyamán elkészült alkotásokat az osztálytermekben és az iskola folyosóján, majd kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, diódobáló versenyen vettek részt a gyerekek. Játszottak népi játékokat is, felelevenítve ezzel a magyar népi hagyományokat. Természetesen az elmaradhatatlan eszem-iszom sem maradt ki a nap programjaiból. A sokszínű hetet hangulatos táncházzal zártuk. (galéria a képre kattintva nyílik)

 

image055

-Az október 23-i iskolai megemlékezésen a felső tagozatos diákok egy tizenkét éves fiú naplóját dolgozták fel. Az előadást összeállította és betanította Gyurkó Krisztina tanárnő. Az iskolai énekkar csodálatos dallamai hozzájárultak az előadás sikeréhez.

 

-Az 5.a és az 5.c osztály könyvtári foglalkozáson vett részt a Nagykönyvtárban.  (galéria a képre kattintva nyílik)

image001

-A 8.a osztály a József Attila Színházban a Légy jó mindhalálig című darabot nézte meg. (galéria a képre kattintva nyílik)

image002

-A magyar festészet napja alkalmából megrendezett programsorozat keretében az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy a Kondor Béla Művelődési Ház jóvoltából meghívást kaptunk e nívós rendezvényre.
Egy közel 10 m2-es alapozott vászon felületre álmodhattuk alkotásunkat. A gyerekek a tervezési fázis után akrillal dolgoztak. A közel kéthetes munka eredménye a Kondor Művelődési Ház árkádjai alatt megnézhető még 1-2 hétig. Nagyon büszkék vagyunk kis művészeinkre:
Puha Virág 8.a
Sajtos Rebeka Liza 8.a
Kelemen András Márk 8.a
Mosony Bálint 8.a
Gábor Kiara 8.c
Neubauer Hella 8.c
Moutahir-Vincze Veronika Fatima 7.c
Szücs Linda 7.c
Király Brenda 7.c
Majdik Fanni Emese 7.ckondor_festmeny

 

-Október 1-jén a Zene világnapja alkalmából népdaléneklő versenyt szerveztünk az 1-2. osztályosoknak. 46 lelkes jelentkezőt hallgatott meg a háromtagú zsűri. A közös örömzenélés végén a legjobbak elnyerték a címet arra, hogy a Kicsinyek kórusának a tagjai lehetnek. (galéria a képre kattintva nyílik)
Népdaléneklő verseny (22)
-Az októbert az 1-2. osztályosok szüreti mulatsággal indították. A jó hangulatú alkalmon volt közös éneklés és tánc, kézművesség, gyümölcssaláta evés.  (galéria a képre kattintva nyílik)
Szüreti mulatság (6)

 

-Szeretnénk megköszönni azoknak a kedves szülőknek, akik szeptember 28-án, pénteken munkájukkal, és szabadidejük feláldozásával hozzájárultak a Feál épület szépítéséhez, barátságosabbá tételéhez!  (galéria a képre kattintva nyílik)
iskszepites
-Szeptember 28-án a felső tagozatosok a Népmese Napja alkalmából szép mesékkel készültek a kicsiknek, akik szájtátva hallgatták őket. Köszönjük! Népmese napja (1)

- 2018. szeptember 1-jén megnyitottuk a tanévet. Sajnos, az időjárás nem volt kegyes hozzánk, így az udvar helyett a tornateremben volt az ünnepség. Az elsősök fogadalomtételénél a búcsúzó nyolcadikosaink is közreműködtek.
(galéria a képre kattintva nyílik)

image021