Események 2018-19

2018-2019. tanév

-Március 15-i ünnepségünk műsorát a 3. a osztály tanulói adták elő. Nagyon hangulatos előadást láthattunk. (galéria a képre kattintva nyílik)DSCF2195
Március 4-én újra Szülők Akadémiája volt iskolánkban. Cserbik János érdekes előadását hallgathattuk “Digitális sajt” címmel.53034516_251299922444900_6368807832719982592_n 52886941_420032122134513_3218008687524184064_n
-Február 1-jén tartottuk meg a hagyományos alapítványi bálunkat. A rendezvényt több önkormányzati vezető is megtisztelte; Ughy Attila polgármester, Galgóczy Zoltán alpolgármestert és dr. Lévai István Zoltán alpolgármestert is körünkben üdvözölhettük. Az ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a vidám műsor, melyen legügyesebb diákjaink léptek fel. A ballagó nyolcadikosok három csodálatos keringővel járultak hozzá az est sikeréhez. A fellépések után kezdődhetett az ízletes vacsora elfogyasztása, majd a baráti beszélgetések mellett sokan táncra is perdültek.  (galéria a képre kattintva nyílik)BGL_7104

 

- Január 25-én tartottuk a farsangi bulit az iskolában. A kisebbek sok vidám jelmezt mutattak be, a nagyobbak szórakoztató produkciókkal szereztek vidám perceket.  (galéria a képre kattintva nyílik)
image026

 

-A 2.b osztály a Tomori Lajos Múzeum Villában mackós múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt.

múeumped.-i foglalkozás (3) múeumped.-i foglalkozás (6) múeumped.-i foglalkozás (9)

-Január 25-én fergeteges hangulatú farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az 1-2. évfolyamosok. Volt jelmezbemutató, tánc, játékok, zsákbamacska, táncos produkciók, eszem-iszom, dínom-dánom.  (galéria a képre kattintva nyílik)
farsang (48)

 

-Január 24-én a 2.b osztály nagyszerű, érdekes, interaktív népzenei előadást hallgatott meg a Müpában a Dalinda énekegyüttes és zenészei előadásában.

Dalinda oncert Müpa (6) Dalinda oncert Müpa (9) Dalinda oncert Müpa (11)

-A 2.b osztály 5 alkalommal próbálhatja ki a síelés fortélyait és örömeit.
síelés (1) síelés (5) síelés (6)

 

-A december 20-án, a Feálban megtartott, meghitt karácsonyi ünnepély a közelgő ünnepekre ünneplőbe öltöztette kicsik és nagyok szívét. A színvonalas műsort a 2. évfolyamosok és a Kicsinyek kórusa adta.  (galéria a képre kattintva nyílik)

Karácsony (49)

-Az 1-2. osztályosok a Jézus születéstörténetét feldolgozó, kedves bábelőadáson vettek részt december 18-án.karácsonyi báb (1)karácsonyi báb (10)karácsonyi báb (4)karácsonyi báb (11)

-A sok tanulnivaló mellett a kikapcsolódásra is jutott idő. A 8. a osztály a Sun City című előadást tekintette meg. A vidám, fergeteges hangulatú darab után különleges élményt jelentett, hogy a “színészekkel” is beszélgethettek és fényképezkedhettek a bátrabbak.

-A hagyományőrző napunk a karácsonyi készülődés jegyében zajlott. Az osztályok igyekeztek ünnepi díszbe öltöztetni a tantermüket. A fenyőfára papírdíszeket készítettünk. Az ebédlőben asztaldíszeket állíthattunk össze. A selyemfestés fortélyait is megismerhettük.

-December 10-én a Lidl-csoport támogatásával szerveztük meg egészségnapunkat. A programon minden diákunk részt vett, így a legkisebbektől a legnagyobbakig élvezhettük ezt a nagyszabású és változatos programot. Az osztályok a 17 állomáson különleges feladatokkal szembesültek. Az egészséges táplálkozás, fogápolás és szűrővizsgálat mellett a sportágválasztás, mozgás is nagy szerepet kapott. A mászófalon kipróbálhattuk ügyességünket, s szívünk ritmusára is ugrálhattunk. Az udvaron korcsolyázhattunk, s az egészséges tízórai összeállításához is segítséget kaptunk. A beöltözött animátorok sok vidám percet szereztek diákjainknak. A szellemi feladatok során sok hasznos ismerethez jutottunk. A nap végén mindenki egy kis ajándékot kapott. (galéria a képre kattintva nyílik)image030 másolata

<

-December 6-án ismét eljött a FEÁL 1-2. osztályosaihoz a jóságos Mikulás, akit a kicsik nagy izgalommal vártak. (galéria a képre kattintva nyílik)Mikulás (1)
-A 2.b és a Kicsinyek Kórusa a Szent László Gondozóház idős lakóit örvendeztették meg kedves karácsonyi műsorukkal. A kicsiket és időseket egyaránt megérintette a várva várt találkozás.image012

- Az 5.a osztályosok könyvtári órán vettek részt a Nagykönyvtárban. A rendhagyó “irodalomórán” Petőfi Sándor életével ismerkedtek meg. (galéria a képre kattintva nyílik)

 

image002

-November 19-én iskolánk 3. osztályos tanulóinál járt Bosnyák Viktória, A sirály a király? és több más ismert gyermekregény írónője. Az évfolyamon ez volt a kötelező olvasmány, ezért minden diák nagy izgalommal várta őt. Vendégünk eleget téve a gyerekek kéréseinek, mesélt regényírási szokásairól, művei létrejöttének körülményeiről, bemutatta eddig megjelent alkotásait. Az írónő a diákok könyveinek dedikálásával búcsúzott.

-Az 1.c és 2.b osztályosoknak igényes színi előadásban volt részük november 8-án a Kondor Béla Közösségi Házban, ahol megtekintették a Csodahegedű című tréfás, de annál tanulságosabb mesét.image003

-Vendégekkel népesült be a Darus
2018. november 16-án Német Két Tannyelvű Iskolák Országos Versenyét rendezte meg a Darus Iskola.
Az ország tizenegy iskolájából közel kettőszáz tanuló vetélkedett az egyéni- és a csapatversenyen.
Galgóczy Zoltán, a XVIII. kerület Alpolgármestere köszöntötte a versenyzőket és a vendégtanárokat, akik Miskolcról, Nyíregyházáról, Jászberényből, Szegedről, Érdről, Győrből Zalaegerszegről és a főváros kerületeiből, Csepelről, Terézvárosból, Zuglóból és Pestszentlőrincről érkeztek. Kiemelte a nyelvtanulás fontosságát, utalt a német-magyar történelemre, valamin a részvétel fontosságára.
Bakos Péterné, a Darus Iskola igazgatója nyitotta meg a versenyt és hangsúlyozta, minden résztvevő nyertes, hiszen a legjobbak képviselhetik iskolájukat.
A jó hangulatú, gazdag programok után került sor az eredményhirdetésre, ahol a több száz diák vastapssal jutalmazta a győzteseket!
Gratulálunk, nem csak az első helyezetteknek, hanem a Darus Iskola tanárainak is! (galéria a képre kattintva nyílik)

DSCF1456

 

- A turizmus és idegenforgalom iránt érdeklődő nyolcadikosoknak a Gundel Károly Szakgimnázium érdekes városnéző kirándulást szervezett. Az izgalmas látnivalók mellett az idegenvezetői pályáról is sokat megtudhattunk. (galéria a képre kattintva nyílik)

image001

 

- Az 5.c osztály tanulói a József Attila Színház beavató előadásán a János vitéz c. darabot tekintették meg.image002 image001

-Október 10-én, a Pályaorientációs napon második évfolyamosok mesterségekkel kapcsolatos, érdekes, játékos foglalkozáson vettek részt a Helytörténeti Gyűjtemény Múzeumsarok részében, míg az elsősök az FKFV által szervezett, hulladékgazdálkodással kapcsolatos foglalkozásán gyarapították tudásukat.pályaorientációs nap (2)pályaorientációs nap (19)pályaorientációs nap (16)

’’Ősz szele zümmög” – projekthét
Október 8-13- között tartotta a 3-4. évfolyam az őszi projekthetét. Az ősz témakört a tanítási órák és a délutáni szabadidős foglalkozások ölelték fel.
A témahét zárónapján ve rsek, mesék, dalok, fogalmazások hangoztak el az őszről, egyéni és osztály produkcióban. Ezt követően megtekinthettük a hét folyamán elkészült alkotásokat az osztálytermekben és az iskola folyosóján, majd kézműves foglalkozásokon, arcfestésen, diódobáló versenyen vettek részt a gyerekek. Játszottak népi játékokat is, felelevenítve ezzel a magyar népi hagyományokat. Természetesen az elmaradhatatlan eszem-iszom sem maradt ki a nap programjaiból. A sokszínű hetet hangulatos táncházzal zártuk. (galéria a képre kattintva nyílik)

 

image055

-Október 5-én, az Állatok világnapja alkalmából a 2.b osztályosok a FSZEK Nagykönyvtárában különleges könyvtári foglalkozáson ismerkedtek a könyvtár használattal, és a kutyák életmódjával.

könyvtár (37)

-Az őszi Szülők Akadémiáján Cserbik János volt a vendégünk. Egy izgalmas témáról, a “kütyük” hatásáról gyermekeink életében tartott érdekes előadást. Az érdeklődők kérdéseiket is feltehették, és sok hasznos tanácsot is kaphattak. (galéria a képre kattintva nyílik)

image002

-Az október 23-i iskolai megemlékezésen a felső tagozatos diákok egy tizenkét éves fiú naplóját dolgozták fel. Az előadást összeállította és betanította Gyurkó Krisztina tanárnő. Az iskolai énekkar csodálatos dallamai hozzájárultak az előadás sikeréhez. (galéria a képre kattintva nyílik)

image014

-Az 5.a és az 5.c osztály könyvtári foglalkozáson vett részt a Nagykönyvtárban.  (galéria a képre kattintva nyílik)

image001

-A 8.a osztály a József Attila Színházban a Légy jó mindhalálig című darabot nézte meg. (galéria a képre kattintva nyílik)

image002

-A magyar festészet napja alkalmából megrendezett programsorozat keretében az a megtiszteltetés érte iskolánkat, hogy a Kondor Béla Művelődési Ház jóvoltából meghívást kaptunk e nívós rendezvényre.
Egy közel 10 m2-es alapozott vászon felületre álmodhattuk alkotásunkat. A gyerekek a tervezési fázis után akrillal dolgoztak. A közel kéthetes munka eredménye a Kondor Művelődési Ház árkádjai alatt megnézhető még 1-2 hétig. Nagyon büszkék vagyunk kis művészeinkre:
Puha Virág 8.a
Sajtos Rebeka Liza 8.a
Kelemen András Márk 8.a
Mosony Bálint 8.a
Gábor Kiara 8.c
Neubauer Hella 8.c
Moutahir-Vincze Veronika Fatima 7.c
Szücs Linda 7.c
Király Brenda 7.c
Majdik Fanni Emese 7.ckondor_festmeny

 

-Október 1-jén a Zene világnapja alkalmából népdaléneklő versenyt szerveztünk az 1-2. osztályosoknak. 46 lelkes jelentkezőt hallgatott meg a háromtagú zsűri. A közös örömzenélés végén a legjobbak elnyerték a címet arra, hogy a Kicsinyek kórusának a tagjai lehetnek. (galéria a képre kattintva nyílik)
Népdaléneklő verseny (22)
-Az októbert az 1-2. osztályosok szüreti mulatsággal indították. A jó hangulatú alkalmon volt közös éneklés és tánc, kézművesség, gyümölcssaláta evés.  (galéria a képre kattintva nyílik)
Szüreti mulatság (6)

 

-Szeretnénk megköszönni azoknak a kedves szülőknek, akik szeptember 28-án, pénteken munkájukkal, és szabadidejük feláldozásával hozzájárultak a Feál épület szépítéséhez, barátságosabbá tételéhez!  (galéria a képre kattintva nyílik)
iskszepites
-Szeptember 28-án a felső tagozatosok a Népmese Napja alkalmából szép mesékkel készültek a kicsiknek, akik szájtátva hallgatták őket. Köszönjük! Népmese napja (1)

-Az idei tanévtől a Magyar Tenisz Szövetség és az Önkormányzat támogatásával 1-2. osztályos tanulóinknak  heti rendszerességgel testnevelés óra keretén belül tenisz oktatást tartunk.tenisz (1) tenisz (2)

- 2018. szeptember 1-jén megnyitottuk a tanévet. Sajnos, az időjárás nem volt kegyes hozzánk, így az udvar helyett a tornateremben volt az ünnepség. Az elsősök fogadalomtételénél a búcsúzó nyolcadikosaink is közreműködtek.
(galéria a képre kattintva nyílik)

image021