2018. június 22-én az évzáró ünnepséggel és bizonyítványosztással lezárult a 2017-18-as tanév. A sok munka után kezdődhet a jól megérdemelt pihenés!  (Galéria a képre kattintva nyílik.)
DSCF1020
2018. június 15-én búcsúztak 8. osztályos diákjaink. A ballagás idén is könnyeket csalt sokak szemébe. Legkiválóbb diákjainkat idén is megjutalmaztuk.
Majdik Viktor (8.a) kiemelkedő sporteredményeiért részesült kitüntetésben.
Molnár Petra (8.c) példamutató tanulmányi eredményéért, versenyeredményeiért a Darus Emlékérmet kapta meg.
Pelle Nóra (8.c) pedig az Év Németese büszkélkedhetett.
 (Galéria a képre kattintva nyílik.)
DSCF0969
2018. május 27 – június 1-ig Svájcban jártunk egy fantasztikus kirándulás keretében. Első nap Ausztriában szálltunk meg Innsbruck közelében. Svájcban gyönyörű tájakon jártunk, havas hegycsúcsok között vitt az utunk. Luzernben több száz éves fedett fahídon sétáltunk. Sionban, ahol már 7000 éve is éltek emberek, az óvárosi séta után felmásztunk a Chateau Valere-hez, ahonnan gyönyörű panorámában gyönyörködhettünk. Elutaztunk Zermattba, a síparadicsomba, ahonnan a bátrabbak továbbutaztak a 4000 méteres csúcsok közé. A Genfi-tó partján sétáltunk, Montreux-ben Freddy Mercuryvel fotózkodtunk. Jártunk egy csokigyárban, ahol különleges kiállításon mutatták be a svájci csokoládé kialakulásának folyamatát, és megtörtént az a csoda, hogy nem tudtunk végigkóstolni a csokikat, mert olyan sokféle finomság volt, hogy mindenki telítődött. Május 31-re időpontunk volt Genfben a CERN-be, ami Európa legnagyobb részecskegyorsítója. Itt egy előadáson bemutatták nekünk a CERN életét, munkáját, és megnézhettünk egy munkacsarnokot és ellenőrző termet is.
Csodálatos napokat töltöttünk el ezen a különleges helyen, ahol mediterrán jellegű vidékeket havas hegycsúcsok vesznek körbe.  Szívesen maradtunk volna még! (Galéria a képre kattintva nyílik.)P1100812

 

– A fertőbozi tábor beszámolója – Molnár Petra (8. c) írása itt olvasható
ferrtoboz1fertoboz2
Június 4-én az 1.b osztály a Bonbonetti Csokigyárba látogatott egy igazi Tibi csoki kalandtúrára, ahonnan sok élménnyel tértek haza.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)Csokigyár (49)

 

-A Darus-napon az időjárás nem volt velünk kegyes, a futást elmosta az eső. A játékok a termekben ugyanolyan nagy vidámsággal zajlottak, mintha jó idő lett volna. Következő héten a hagyományos futást is megrendeztük, sokak örömére.
 (Galéria a képre kattintva nyílik.)DSCF0710
Május 25-én, a  Darus napon az 1-2. osztályosok akadályversenyt szerveztek, táncházaztak, jutalmazták a tanév során kerületi versenyeken eredményesen szereplő tanulókat, a Gyermeknap alkalmából labdákat kaptak és a Kicsinyek kórusa európai dalcsokorral kedveskedett az iskola tanulóinak. (Galéria a képre kattintva nyílik.)Darus nap (91)

 

-Május 10-én az 1.b osztály nagyon jól érezte magát a Napraforgó Óvodában, ahol a Madarak és fák napjára emlékeztek játékos módon. Köszönjük a meghívást!   (Galéria a képre kattintva nyílik.)Madarak és fák napja (8)

 

Május 4-én különleges élményben volt része az első osztályosoknak, akiknek a Budapest Fesztivál Zenekar művészei fantasztikus hangszerkóstoló bemutatót tartottak. (Galéria a képre kattintva nyílik.)Fesztivál Zenekar (88)

 

-A FEÁL 1-2. osztályosainak sok fantasztikus programban volt része április 23-27. között, amikor Fenntarthatósági témahetet rendeztek.  Hétfőn látványos rendőrségi bemutatón vehettek részt. Volt motor szimulátor, oktató, és mezőőrök által tartott természetvédelmi foglalkozás, játékos feladatlapok, de be lehetett ülni igazi rendőr autóba, és a mezőőrök dzsipjére is fel lehetett mászni. Köszönjük szépen a kerületi Rendőrkapitányság és a Rákosmenti Mezőőrök munkatársainak a különleges élményt! A hét további részében a gyerekek énekeltek a Földről, környezetvédelemmel kapcsolatos akadályversenyen vehettek részt, plakátokat, újrahasznosítással készült játékokat készítettek és próbáltak ki, ügyességi pályát teljesítettek, növényeket ültettek, természetvédelmi füzetet kaptak ajándékba, a 2.b osztályosok a KMO Fizika csodái programján vettek részt, és sok más érdekes, dologban lehetett részük. (Galéria a képre kattintva nyílik.)Fenntarthatósági témahét (57)

 

-Ökonap a felső tagozaton
A hagyományos iskolagyűlés nyitotta a napot, melyen a szép versenyeredmények mellett a közösségi munkában kiemelkedő gyerekeket is megjutalmazták. Ezután az osztályok csapatai a környezettudatosság témakörében mérhették össze ismereteiket. A jól sikerült vetélkedőt plakátkészítés követte, mely az egészséges étkezésre irányította a fegyelmet. Az elkészült munkák az első emelten megtekinthetőek.
A délelőtt további részében több lehetőség közül választhattak a tanulók. Sokan újrahasznosított anyagokból készítettek ékszereket. Az ebédlőben friss zöldségekből és gyümölcsökből ízletes saláták születtek. A tantermek és a folyosói növények átültetésében is többen segédkeztek.

 

Április 21-én a FEÁL-ban tartott napsütéses Ökonapon szülők segítségével, vidám hangulatban, közösen szépítették az 1-2. osztályosok a környezetüket. Ezúton is köszönjük szépen a szülők sok fáradozását, segítségét!  (Galéria a képre kattintva nyílik.)Ökonap (15)

 

-Az április 19-én megrendezett, kerületi Népdaléneklő versenyen iskolánk 2. osztályosaiból álló csapata I. helyezést ért el, és szóló kategóriában Persa-Kövér Írisz 2.b osztályos tanuló szintén I. helyezett lett. Gratulálunk a szép eredményekhez! népdaléneklő verseny (5)

népdaléneklő verseny (3)

-Április 12-én az alsó tagozatosok részt vettek a Rózsa Művelődési Házban a Lőrinci Színpad színvonalas előadásán, és ugyanezen a napon az 1.b osztályos tanulók a Kondor Béla Közösségi Házban a Nevesincs Színház produkcióján is.

 

Április 11-én az 1-2. osztályosok osztályonkénti közös versmondással, és versillusztrációk készítésével emlékeztek meg a Költészet Napjáról.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)Költészet napja (3)

 

Április 5-én a z 1-2. osztályosok hangulatos, házi mesemondó versenyt rendeztek, amire a kicsik kedves mesékkel készültek.
Mesemondó verseny (7)Mesemondó verseny (13)

 

-A Digitális témahét keretében a 6. b osztály az EPAM-ba látogatott, ahol a Kódolj Minecrafttal! c. programon vettünk részt. A 8. c ROBOTIKA A PÉNZÜGYI OKTATÁSBAN ÉS PÉNZÜGYI NINJA AKADÉMIA WORKSHOP c. programon vett részt.

Mindkét program nagyon érdekes és hasznos volt. A gyerekek új ismeretekkel gazdagodtak, miközben játszottak. (Galéria a képre kattintva nyílik.)1

-A Húsvétvárás jegyében az 1-2. osztályosok kézműves játszóházzal készültek a közelgő ünnepre, megérkezett hozzájuk a nyuszi is, és egy nagyon szép bábelőadás mutatta be az ünnep igazi jelentését számukra.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)

Húsvéti kézműves (10)

Március 28-án az 1-2. osztályosok a MÜPAFesztiválszínházában megtekintették a Nemzeti Táncszínház előadásában a Vuk című látványos darabot.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)
Vuk - MÜPA (4)

 

Március 22-én az 1-2. osztályosok kézműves alkotásokkal, játékos feladatokkal, érdekes módon emlékeztek meg a Víz világnapjáról.  (Galéria a képre kattintva nyílik.)
Víz világnapja (4)

 

– Az 1848-49-es eseményekre a 3. c osztály tanulóinak műsorával emlékeztünk. Az énekkar műsorszámai most is nagy sikert arattak. (Galéria a képre kattintva nyílik.) DSCF0090

Február 27-én, kedden délelőtt egy vegyes összetételű (5-7. osztály) csoport lehetőséget kapott a Magyar Állami Operaházba látogatni egy műsor felvételére. Közönség lett belőlük. A tét nem volt kisebb, mint csoportos belépőjegyek Mozart: Varázsfuvola című előadására. A ’Ki mer ma’ című játékban a csoport jegyeiért Kollár István karmester válaszolt a feltett zenetörténeti és operadarabokra vonatkozó kérdésekre. A művész sikeresen felelt a kérdésekre, miközben több szakmához köthető információt hallhattak a nézők, azaz a gyerekek.
A felvett műsoranyag április 9-13-ig kerül majd műsorra, naponta egy-egy résszel, a Bartók rádión hallható, az M5 csatornán pedig nézhető lesz.
A csatorna online is elérhető, de aki lemarad az adásról, műsor a vetítést követően – az előző adásokkal együtt – a mediaklikk.hu oldalon lesz elérhető.28580347_175086599940628_875780140_o

Február 16-án rendeztük a hagyományos alapítványi bálunkat. Galgóczy Zoltán alpolgármester ünnepélyes pohárköszöntője után hangulatos műsorban léptek fel a legügyesebb diákjaink. Az est fénypontja végzős diákjaink csodálatos keringője volt. Köszönjük a megjelent vendégek támogatását, mellyel hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez. (Galéria a képre kattintva nyílik.)BGL_6384

Február 9-én az 1-2. osztályosok vidám hangulatú, színes, szórakoztató farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet. Volt tánc, zene, eszem-iszom, játék, táncbemutató, és meglepetés vendégként egy igazi bűvész kápráztatta el a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. (Galéria a képre kattintva nyílik.)

farsang3

Február 2-án zenés, énekes, táncos, játékos feladatokkal tarkított, vidám Macinapot tartottak a FEÁl 1-2.osztályosai. Próbálták a medvékkel együtt a tavaszt előcsalogatni. (Galéria a képre kattintva nyílik)20180202_104331

December 22-én  megható műsorokkal búcsúztunk az évtől és vártuk a karácsonyt.
(Galéria a képre kattintva nyílik)

DSCF9896

-December 22-én a második évfolyamosok és az 1-2. osztályos Kicsinyek Kórusa bensőséges, szép műsorral kívánt Boldog Karácsonyt a FEÁL tanulóinak, nevelőinek, és szüleiknek.
(Galéria a képre kattintva nyílik)Karácsony (20)

-December 21-én a 4.a és 5.b osztály angol színi csapata vidám karácsonyi jelenettel örvendeztette meg az 1-2. osztályosokat.
(Galéria a képre kattintva nyílik)angol műsor (5)

Flashmob december 20-án! A Boldog iskola program inspirációjával flasmobot szerveztek “boldog osztályaink”: a 6.a és a 6.b.

-December 20-án az ünnepre hangoló, kedves bábjelenetet tekinthettek meg az 1-2. osztályosok a Karácsony valódi jelentéséről, majd a jelenethez kapcsolódó kérdésekre jól felelők jutalomban, és minden gyermek ajándék CD-ben, és füzetecskében részesült. képek

-December 18-án a Vándor Óvodából, 21-én pedig a Napraforgó Óvodából látogattak el a FEÁL-ba a kis óvodások, akik nagy figyelemmel hallgatták a kedves karácsonyi műsort, amivel megajándékoztuk őket.

-December 18-án a 2.a, 2.b és az 1-2.osztályos Kicsinyek Kórusa ünnepi énekekkel, zenékkel, hangszerekkel, versekkel tarkított karácsonyi jelenettel látogatott el a közeli Idősek Otthona lakóihoz egy kis ünnepet és szeretetet  vinni az idősek hétköznapjaiba. Az idősek nagyon meghatódtak, mosoly ült az arcukra, és lelkesen tapsoltak a gyerekeknek.

-December 14-én az 1.b osztályhoz ellátogatott a testvérosztálya, a 7.a, akik kedves bábműsorral és maguk készítette ajándékkal kedveskedtek a kicsiknek, akik nagy lelkesedéssel, szájtátva nézték a nagyok műsorát.
(Galéria a képre kattintva nyílik)testveroszt

Hagyományőrző nap a Darusban:
Közeledik a karácsony, így iskolánkban is felelevenítjük az ünnephez kapcsolódó szokásokat. Ebben az évben a Luca-naphoz kötődően a felsősök Luca-búzát ültettek. Az ügyes kezűek grincsfát készítettek, pólót és táskát festhettek. Péter bácsi segítségével a hangszeren játszók és zenekedvelők közös produkciót állítottak össze. A Mikulással kapcsolatos ismereteink bővítésére filmvetítést és beszélgetést szerveztünk.
Az osztályokat, folyosókat ünnepi díszbe öltöztettük. A közösségi munkában kiemelkedő diákjaink adventi dicséretet kaptak az iskolagyűlésen. Természetesen az elmúlt hónapok versenyeinek legsikeresebb versenyzőit is megjutalmaztuk. A délelőttöt a hagyományos Luca-napi vásár zárta, ahol sok játékot, kézműves terméket, kabalákat vásárolhattunk.
A 3-4. évfolyamon is jól sikerült a hagyományőrző nap. Rejtvények, fotók formájában felelevenítettük a decemberi jeles napokat, majd elültettük a Luca-búzát. Kézműves foglalkozáson csodálatos csillagok készültek. Vágtázva menekültünk “rontó” Luca elől a futóversenyen. A nap végén mindenki adhatta, vehette a portékát a Luca-napi vásáron.
(Galéria a képre kattintva nyílik)DSCF9735

-December 13-án Hagyományőrző napot tartottunk a FEÁL-ban, ahová több osztályba szeretettel invitáltuk a szülőket, hogy együtt készüljünk meghitt hangulatban a közelgő ünnepre. Minden osztály ünnepi kézműveskedést tartott, majd Luca-búzát ültettünk, felelevenítettük a Luca-napi szokásokat. képek 

 

-Megjelent az iskolaújság decemberi száma. Köszönetet mondunk Vitális Liza 7. b osztályos tanuló édesanyjának, akinek jóvoltából színesben olvashatják a lapot az érdeklődők. Megnézhető darustoll

 

December 11-én a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Bokréta csoportjának a decemberi ünnepkört átölelő előadását láthatták iskolánk 4., 5. és 6. osztályos tanulói. Nagyon köszönjük a feledhetetlen élményt a Bokréta tánccsoportnak.
(Galéria a képre kattintva nyílik)teblab

-December 7-én a Napraforgó Óvodások látogattak el hozzánk Mikulás napi játékos foglalkozásra. A kicsik nagyon élvezték a bábelőadást, sportot, daltanulást, kézműveskedést.

– December 6-án a FEÁL-ban is járt a jóságos Mikulás. A kicsik nagyon várták, versekkel, énekekkel készültek a nagy találkozásra. Természetesen a Télapó zsákja sok finomsággal volt számukra tele.
(Galéria a képre kattintva nyílik)Mikulás (14)

-December 6-án az első osztályosok egy nagyon színvonalas, igényes, szórakoztató produkciót láthattak Sárkánymese címmel, a Nemzeti Táncszínház művészeinek előadásában, a Várkert Bazárban. 

-Hagyományainkhoz híven december 4-én megrendeztük a szülők-nevelők akadémiáját, melyen sok érdeklődő család és pedagógus vett részt. Cserbik János az érzelmi intelligencia, szeretetnyelv, önismeret témában tartott érdekes, élvezetes előadást. A sokunkat foglalkoztató kérdésekre jó megoldási javaslatokat kaptunk.  A rendkívül jól sikerült összejövetelt hangulatos, kötetlen beszélgetés zárta.
(Galéria a képre kattintva nyílik)cserbik_janos

 

-November 30-án az 1.b és 2.c osztályosok megtekintették a Csodakaloda című előadást a Kondor Béla Közösségi Házban a Nevesincs Színház előadásában. képek

 

-Az idei sulibuli alkalmával Márton-napi hagyományokat elevenítettünk fel. A jó hangulatú délutánon a diszkó mellett több program közül is válogathattak a gyerekek. Lehetett kukoricát morzsolni és „libanyakat” tömni, arcot festetni, fényfestéses vetítést nézni Szent Márton életéről, libatollas ügyességi vetélkedőn részt venni, lámpást készíteni. Az est fénypontjaként nevelők, diákok közösen, a saját magunk által készített kis lámpásokkal, végigvonultunk a lakótelep utcáin.
(Galéria a képre kattintva nyílik)martonnapi_liba

 

-Iskolánk immár 5. éve tart fenn partneriskolai kapcsolatot a Budapesti Fesztiválzenekarral. Idén a 4. osztályos tanulók novemberben Hangszerkóstoló keretében találkozhattak a zenekar művészeivel. képek

 

-Október 26-án a 2. a és 2. b  osztály a Nevesincs Színház Tündér Lala előadását nézte meg a Kondor Béla Közösségi Házban.

 

-Október 24-én, a Pályaorientációs napon különleges élményben lehetett része alsós diákjainknak a FEÁL udvarán, ahol a Honvédség katonatisztjei tartottak fantasztikusan érdekes bemutatót. Be lehetett ülni a katonai rendőrség autójába, a gyerekek szirénázhattak, belenézhettek távcsöves puskába, kipróbálhatták a céllövést lézerpuskával, ill. egy II. Világháború korabeli bemutatót tekinthettek meg korabeli öltözetben, fegyverekkel alaki gyakorlatokkal kiegészítve. Szeretnénk megköszönni a Honvédelmi Minisztérium támogatását, amellyel engedélyezte,, biztosította és ingyenesen rendelkezésünkre bocsátotta ezt a különleges, nem mindennapi lehetőséget számunkra!
(Galéria a képre kattintva nyílik)feal_palyaori

-A Pályaorientációs napon a felső tagozat valamennyi osztálya útra kelt. A város sok-sok pontján különböző intézményeket, cégeket meglátogatva betekintést nyerhettek egy-egy munkahely életébe, s tájékozódhattak az ott végzendő feladatokról. Az 5.a osztály az Állatkertben egy állatgondozótól hallhatott sok érdekességet. Az 5.b és 7.a osztály a Groupama Stadionba látogatott el, ahol betekintést nyertek a sport világába. Az 5.c és 7.b tanulói a Naplás-tóhoz mentek, s ott a mezőőröktől hallhattak érdekes információkat munkájukról. A 8.b és 8.c osztályosok a Bonbonetti csokoládégyárban jártak, s megismerkedtek a csokigyártás rejtelmeivel. A 6.c-s gyerekek az FKF nemrég átadott Hulladékudvarát és Oktató Bázisát látogatták meg, ahol interaktív foglalkozás keretében beszélgettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, az újrahasznosítás szükségességéről. A 6.a és 7.c tagjai az MTV székházában jártak, ahol izgalmas, érdekes interaktív játékkal várták őket. Volt bűnügyi játék, a gyerekek kipróbálhatták a szinkronizálást is. A 6.b-s tanulók a BRFK Teve u-i központjában jártak, ahol a rendőrség izgalmas életével ismerkedtek meg.

A kiváló szervezésnek köszönhetően tartalmasan, jól telt el a nap. Valamennyi diák  új, hasznos ismereteket gyűjthetett.
(Galéria a képre kattintva nyílik)brfk1

 

– Az 1956-os forradalom eseményeit egy különleges műsorral elevenítettük fel. A hatodikos-hetedikes diákjaink dallal, tánccal, mozgással kombinált előadása mindenkire nagy hatást gyakorolt. Az ünnepséget egy iskolagyűléssel zártuk, ahol a legsikeresebb tanulóink eredményeinek örülhettünk. képek

 

-Október 19-én iskolánk alsó tagozatosai megtekintették a Rózsa Művelődési Házban a Lőrinci Színpad hangulatos, színvonalas előadását.

 

-Október 13-án a FEÁL 1-2. osztályosai Szüreti mulatságot rendeztek. Volt énekes felvonulás, daltanulás, táncház, kézműves foglalkozás, gyümölcssaláta készítés, eszem-iszom, dínom-dánom, és sok nevetés a vidám ünnepen. képek

 

-Október 2-án a FEÁL 1-2. osztályosai házi Népdaléneklő versennyel emlékeztek meg a Zene világnapjáról. Jó volt látni a sok lelkes, énekelni szerető kisdiákot. A két évfolyamon több, mint 50 jelentkező volt. képek

MIÉNK A PÁLYA
2017. október 13-án a Darus Iskola tanulói birtokba vették a multifunkciós műfüves focipályát.

Ez alkalomból egy hangulatos műsor után Kucsák László Országgyűlési képviselő,Lévai Zoltán Alpolgármester köszöntötték a Darus Iskolába meghívott vendégeket és a Darusosokat.
Bakos Péterné Intézményvezető a sikeres verseny felkészülésre buzdította a „Darusos diákokat”.
Ezután az ünnepélyes „átadásra” került sor, ahol Galgóczy Zoltán alpolgármester is részt vett.
Reméljük, hogy szép eredményeket érnek el a diákok, akár a délelőtti testnevelés órákon, akár a kerületi Diákolimpiai versenyeken. képek

– Szeptember 29-én a Népmese napja alkalmából felsős diákjaink népmesékkel kedveskedtek a kis 1-2. osztályosoknak, akik szájtátva hallgatták a meséket. képek

– 2017. szept. 1-jén ünnepélyesen megnyitottuk a tanévet. képek