Adó 1 % felajánlás

Kérjük Önöket, hogy a 2021. évi személyi jövedelemadójuk 1%-ával lehetőségeik szerint idén is szíveskedjenek iskolánk alapítványát támogatni!

ado_1_szazalek_644x450

Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatók!

A Darus Iskolaalapítvány köszönetet mond mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a 2019. február 1-jén megtartott jótékonysági bál sikeres megrendezéséhez.

Budapest, 2019. március 1.

az Alapítvány kuratóriuma


Tisztelt Szülők, Támogatók!

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik iskolánkat és az itt tanuló diákokat adójuk 1%-ának felajánlásával támogatták.

Örömmel tudatjuk, hogy az alapítvány számlájára 2016-ban a felajánlásoknak köszönhetően 1.100.000,- Ft érkezett.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2014-es év 1%-os adófelajánlásaiból sikerült két tanterem padjait kicserélni.

Kérjük a kedves Szülőket, Támogatókat, hogy a jövő évben is legyenek intézményünk és így gyermekeink segítségére.

Köszönettel:
Darus Iskolaalapítvány


Tisztelt Szülők!

A Darus Iskolaalapítvány kuratóriumának elnökeként fordulok jelen levelemmel Önökhöz, hogy alapítványunk munkájáról és eredményeiről tájékoztassam Önöket.

A Darus Iskolaalapítvány több évre visszanyúló tevékenysége alatt folyamatosan arra törekedtünk, hogy diákjainknak az iskola falai között, illetve a tanítási órákon kívül is a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg, segítve őket a minél jobb tanulmányi eredmények elérésében, egészségük megőrzésében és a szabadidő hasznos eltöltésében.

Fejlesztettük az iskola audiovizuális eszközparkját és a számítástechnika termek felszereltségét, interaktív táblákat szereztünk be, hogy gyermekeik egy modernebb technikai környezetben, magasabb színvonalon tudják tanulmányaikat folytatni.

Több éve tart a Feál és a Darus épületben az alsó tagozat tantermeinek korszerűsítése, kényelmes padokkal történő felszerelése, mely során szinte az összes alsós osztály új padokban tanulhat (11 tanterem).

Mindkét iskolaépület udvarára sikerült beszerezni olyan biztonságos fa játékokat, melyek megfelelnek az EU-s követelményeknek, valamint vásároltunk több garnitúra sörpadot, melyet az árnyékos részen elhelyezve a melegebb napokon szívesen vesznek birtokba a gyermekek.

Az egészségmegőrzés terén folytatott tevékenységünk keretében működtetjük a Darus épületben a sótermet, ahol az ott megtartott foglalkozások alatt a gyermekek olyan mikroklímában tartózkodhatnak, amely segít a légúti megbetegedések megelőzésében, illetve meglévő betegség esetén a gyógyulásban. A sótermet nem csak a gyermekek használhatják, hanem családtagjaik is.

Alapítványunk kivette részét a diáksport támogatásából egy iskolai lőtér megépítésével és fenntartásával, valamint egyéb sporteszközök vásárlásával.

A kevésbé látványos, ám szerintünk annál fontosabb tevékenységeink körébe tartozik azoknak a diákoknak a támogatása, akiknek családja sajnálatosan nem tudja gyermekének finanszírozni egyes programokban való részvételét. Anyagi segítséget nyújtottunk az Erzsébet-tábor és élménytábor támogatásához, valamint olyan programok létrejöttéhez, melynek keretén belül olyan gyermekek is részesülhettek nyári több napos rendezvényben, akiknek ez volt az egyetlen nyári program a szünidő alatt. A támogatások során az alapítvány átvállalta az országos tanulmányi versenyek résztvevőinek útiköltségét is.

A fenti felsorolásból látható, hogy a Darus Iskolaalapítvány sokrétű feladatainak maradéktalanul eleget tesz, mindig az iskola diákjainak érdekeit szem előtt tartva. Ahhoz, hogy ezt a tevékenységünket továbbra is fenn tudjuk tartani, az Önök segítségére is számítunk!

Az SZJA meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény 2014. évi, valamint a Civil Törvény módosításai miatt lényeges, hogy minél szélesebb körű társadalmi támogatással rendelkezzünk, valamint az alapítvány pénzbeli támogatása elérje az évenkénti egymillió forintot. Amennyiben a fenti követelményeknek nem felelünk meg, úgy az alapítvány működését felfüggesztik.

Kérjük tehát, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ának rendelkezésekor a Darus Iskolaalapítványt jelöljék meg kedvezményezettként (18009509-1-43), valamint szívesen látjuk Önöket az alapítvány által szervezett Szülők – nevelők bálján is.

Tegyünk együtt azért, hogy az iskola tanulóiért létrehozott alapítványunk az eddigi eredményei tükrében a továbbiakban is folytathassa hasznos tevékenységét.

Együttműködésüket és támogatásukat előre is megköszönve!

Budapest, 2015. január 19.

Üdvözlettel:

Borbíró Attila

Alapítványi bállal kapcsolatos tájékoztató.