A hetedikes évfolyam május 14-18-ig utazott Erdélybe.

Utunk első állomása Nagyvárad volt, ahol Ady Endre és költőtársai emlékeivel ismerkedtünk meg, megtekintettük a székesegyházat, püspöki palotát, kanonoksort, Fekete Sas Palotát.

A tordai sóbányában a természet különleges csodáiban gyönyörködtünk. Sokat túráztunk, megnéztük a torockószentgyörgyi várromot, és meghódítottuk a Tordai-hasadékot is.

Torockói vendéglátóink nagy szeretettel fogadták a csoportot, és ízletes, bőséges ellátásban volt részünk.

Kolozsvár utcáin sétálva történelmi ismereteinket idéztük fel. Megnéztük Mátyás király és Bocskai István szülőházát, a Szent Mihály templomot és a Mátyás és vitézei szoborkompozíciót.

A Magyarlapádi Általános Iskolában a helyi tánclépéseket próbáltuk megtanulni, és beszélgettünk az ott tanuló diákokkal.

Gyulafehérváron a Hunyadiak emléke előtt tisztelegtünk.

Déván a Szent Ferenc Alapítvány különleges életébe pillantottunk. Az otthon lakóival együtt a dévai várhoz is felmentünk.

Utolsó napunkat Vajdahunyad váránál kezdtük, majd Marosillyén, Bethlen Gábor szülőkastélyánál elhelyeztük koszorúnkat, és bepillantást nyertünk a fejedelem életébe.

Aradon a vértanúk emlékműve előtt a szabadságharcról emlékeztünk  meg.

Csodálatos helyeken jártunk, és felejthetetlen élményekben volt részünk.

Hazaérkezésünk után, a Darus napon és a nemzeti összetartozás napján vetítéssel egybekötött élménybeszámolót tartottunk diáktársainknak. A tanulmányi kirándulás képeiből tablókat készítettünk, melyeket az iskolánk aulájában tekinthettek meg az érdeklődők.

Nagy sikert aratott a tánctanulás, ahol a magyarlapádon tanult táncokat tanítottuk meg a többieknek.

Az öt nap nagyon gyorsan elszállt. A három osztály tanulói egy jó kis csapattá kovácsolódtak össze.

galéria

a kerületi honlap cikke