Nyári táborok:

Balatonszemes képek a táborről

Kemence A jól sikerült tábor képei itt megtekinthetők

A 2012-2013. tanév eseményei:

Volt tanítványaink osztálytalálkozóiról mindig szívesen adunk hírt. Az 1992-ben végzett 8. c osztály sok év elteltével is örömmel idézte fel a közös emlékeket. képek

2012. szeptember 3-án 8 órakor megnyitottuk az új tanévet. képek

Szeptember elején a 2. a osztályosok egy kiskertbe látogattak, ahol megismerkedtek a zöldséges, gyümölcsös és virágos kert növényeivel. Dániel bácsi kerti szerszámokkal és az őszi munkálatokkal is megismertette a gyerekeket.

Ugyancsak szeptemberben a 2. a tanulói felkeresték a közeli Kiserdőt, és csapatokban kutatómunkát végeztek az erdő élővilágáról.

Szeptember 21-én a FEÁL épületben szorgos kezű szülők, tanító nénik és gyerekek szépítették az udvart a Takarítási világnap alkalmából. Padokat festettek, virágokat ültettek, kertet rendeztek együtt az ügyes kezek, így szépítve az iskola környezetét. Köszönjük minden aktív szülő és hozzátartozó segítségét!

A szeptember 21-22-i hétvégét iskolánk csinosításával töltöttük. A szülők segítségével átfestettük a kerítést, és az udvart is próbáltuk esztétikusabbá varázsolni. Köszönjük mindenki részvételét! képek

II. Abraka DA-BRA Szeptember 21-én vendégségben voltunk a Brassó Iskolában. A testvériskolák között második alkalommal szervezett sportdélutánon minden korcsoportban megmérkőztünk egymással. Az alsósok játékos sportversenyein az eredménynél fontosabb volt, hogy mindenki jól szórakozott. Az 5-6. és a 7-8. osztályosok kosárlabdáztak – a kisebbeknél a Brassó, a nagyobbaknál a Darus nyert. A felnőttek floorball meccsén fölényes győzelmet arattunk… (1 – 0) :) képek

Szeptember 25-én szlovákiai kirándulást szerveztünk nyolcadikos diákjainknak. A páratlan szépségű dobsinai jégbarlang után Betlérre látogattunk. Itt kellemes sétát tettünk az Andrássy-kastély parkjában, az épületben a család történetéhez kapcsolódó tárlat nyűgözte le a gyerekeket. képek

Szeptember 30-án a Népmese napja alkalmából a 2. a-sok ellátogattak a FSZEK Lőrinci Nagykönyvtárába, ahol a könyvtáros néni játékos, interaktív programmal várta őket, melynek során a könyvtárhasználattól kezdve a népmesék világáig sok érdekességgel megismerkedtek.

Október 3-án a Kézmosás világnapja alkalmából 2. osztályosaink bekapcsolódtak az UNICEF programba, ill. az élelmiszerbiztonsági vetélkedő sorozatba, melynek keretében játékos, gyakorlati formában alkalmazták a kézmosás szabályait, és ismerkedtek a higiénia alapelveivel.

Október 5-én a FEÁL épületben szüreti bált tartottunk, melyen óvodásokat láttunk vendégül. Ovisok és iskolások együtt készítettünk mustot, mulattunk, énekeltünk, táncoltunk,  játszottunk és kézműveskedtünk.

Nemzeti ünnepünket műsorral köszöntöttük. Volt tanítványunk, Lovász Debóra hegedűjátéka elvarázsolta hallgatóit. képek

Az Apáczai Kiadó pályázatának nyertese Csernus Dorottya, iskolánk udvarán facsemetét ültetett. képek

2012. október 12-én Rendőrségi Road-shown vettünk részt 60 fővel a Lőrinci Sportcsarnokban. Itt megismerkedhettünk a rendőrség és a mentősök munkájával. A legérdekesebb a kutyabemutató és a baleseti szimuláció volt. képek

Október 26-án a 2. a és 2. c osztályosok moziba látogattak a Pólus Centerbe.

Az őszi szünet első napján leesett a hó. Minket ez sem riasztott, kirándulást tettünk Abonyba, az állatkertbe, ahol augusztus 28-án kis oroszlán született. Mindenkinek nagy élmény volt az oroszlánykölyköt megsimogatni, dédelgetni. képek

November 6-án alsó tagozatosaink képviselték iskolánkat a kerületi rajzversenyen.

November 8-án 1-2. osztályosaink részt vettek a Lőrinci Színpad színvonalas előadásán.

November 30-án a 2. a és 2. c osztályosoknak különleges élményben volt része. Ellátogattak a Papp László Sportarénába, ahol Lovas Mikulás programon vettek részt. Különleges lovas és őshonos magyar kutyafajták bemutatóit, díjugrató versenyt, lovas vetélkedőt, lovas akrobatákat és még sok más érdekességet tekintettek meg. A móka és kacagás sem hiányzott a programról. Gyerekek és tanítóik gazdag élményekkel tértek haza.

December 1-jén a 2. a és 2. b osztályosok ellátogattak az Országházba. A Parlament méretei, szépsége, és különleges varázsa, valamint történetei magukkal ragadóak voltak.

December 19-én a FEÁL épület 1-2. osztályosokból alakult kamarakórusa nagy szeretettel készült, és melegséget, napsugarat vitt a Szent László Gondozóház időseinek kedves, meghitt karácsonyi műsorával.

December 21. A karácsony előtti meghitt hangulatot az iskolai műsor is fokozta. Az ünnepség után az osztályok ajándékozással, közös játékkal várták a megérdemelt pihenést.

A  FEÁL épület minden 1. és 2. osztályos kisgyereke együtt készült a közelgő ünnepre. Egytől-egyig változatos, színvonalas karácsonyi műsorral lepte és örvendeztette meg a többieket.

Iskolánkban több diabeteszes kisgyerek van. 2013. január 21-én dr. Blatinczky László gyermekgyógyász professzor úr tartott a tanárok számára előadást a gyermekkori cukorbetegséggel kapcsolatban. Nagyon jó felkészítést és rengeteg hasznos tanácsot kaptunk. Köszönjük professzor úr!

Helytörténeti kiállítás. 2013. január végén a Városháza Galériában nyílt meg a “Párhuzamos életrajzok” c. kiállítás, ahol a 6. b osztály tanulói versenyen vettek részt. Az osztály 4 csoportot alakított és eredményesen oldották meg a feladatokat. Ez a kiállítás elkerült iskolánkba is április végén, és további 6 osztály versenyzett kerületünk hírességeinek életének témakörében.

Február  1-jén fergeteges farsangi, táncos, játékos mulatozással búcsúztatták a telet a FEÁL épület 1-2. osztályosai.
A farsangra idén is lelkesen készültek a gyerekek a Darusban is. A vidám táncokat jókedvű suli-buli követte.
képek

Február 4-én hagyományteremtő programot indítottak útjára a FEÁL 1-2. osztályosai. A Maci napon minden gyerek és felnőtt mackónak öltözött. Közösen daloltak, mondókáztak, mindenki behozta kedvenc mackóját, és az előzetes felkészülés eredményét bemutató kiállítással köszöntötték a mackókat.
képek

Február 15-én a Rózsa Művelődési Házban ismét megrendeztük alapítványi bálunkat. A műsort tanítványaink legsikeresebb farsangi produkcióiból állítottuk össze. Az est legmeghatóbb mozzanata végzős diákjaink keringője volt. A színvonalas műsorszámok után következett az ízletes vacsora és a hajnalig tartó tánc.
képek

Az első és második osztályosok március 13-án az 1848-1849-es forradalom és szabadságharcra emlékeztek, és március 15-re készültek interaktív módon. Felidézték a kor eseményeit, hangulatát. A kislányok pártát, a fiúk csákót készítettek, majd közösen elszavalták a nNmzeti Dalt, bokázóval egybekötve toborzókat énekeltek, zenét hallgattak, eljátszották a verbuválást.
képek

Március 13-án a Darus épületben tanuló diákok is ünnepeltek. Az 5. b osztály irodalmi műsora és az énekkar csodálatos szereplése teremtette meg az ünnepi hangulatot.
képek

A legkisebbek, első és másodikosaink március 22-én a Víz világnapjára emlékeztek. Vízfajtákat vizsgálak, kutatásokat végeztek, tablót készítettek, a folyosót  a vízhez kapcsolódó, ötletes dekorációkkal díszítették, kézműveskedtek, olvastak, beszélgettek, a tornateremben közösen “esőt varázsoltak”, eljátszották a víz körforgását, hullámoztak, vizes dalokat énekeltek, és egyéb módon is megünnepelték e jeles napot. Különösen a víz védelmével foglalkoztak a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Éve kapcsán.
képek

Márciusban múzeumpedagógiai foglalkozáson vett részt több osztály: az 5. b, a 6. b, a 8. b.
képek

Audiencia a hangszerek királynőjénél
2013. április 8-án a 2.a és b osztályosokkal ellátogattunk a Művészetek Palotájába. Kivételes élményben részesülhettünk. Fassang László neves orgonaművész jóvoltából megismerkedtünk egy különleges hangszerrel, az orgonával. Kisfilm segítségével az Európa egyik legnagyobb hangszerének belsejébe, működésébe is bepillantást nyerhettünk. A közel egy órás interaktív előadáson együtt énekeltünk, zenéltünk a művésszel. Kipróbálhattuk a hangszert, megcsodálhattuk hangjának szépségét, gyönyörködhettünk méltóságteljes nagyságában. Kérdéseket tehettünk fel, melyekre a művész készségesen válaszolt. A híres mester rögtönzött koncerttel hálálta meg érdeklődésünket.
képek

Április 22-én a Föld napja alkalmából 1-2. osztályosaink változatos programokkal ünnepeltek. Kisállat bemutató, plakátkészítés, újrahasznosítással készült saját játékok, kísérletezés, vetélkedők, beszélgetések mellett helyet kapott a Futás a Földért! program, majd a napot Az Afrikáért Alapítvány vezetője és csapata által bemutatott, Afrikát bemutató izgalmas, interaktív előadás zárta. Az eseménydús nap segítségével fel kívántuk hívni a figyelmet arra, hogy csak egy élőhelyünk van, és azért már gyerekként is tehetünk. Vigyázzunk rá közösen, ez az otthonunk!
képek

Április 25-én a Gór Nagy Mária Színitanoda növendékeinek vizsgaelőadását tekinthettük meg. Arthur Miller híres drámáját, A salemi boszorkányokat mutatták be. Kovács Gábor Dénes vezetésével egy rendhagyó előadáson vehettünk részt, melyen a közönséget is bevonva ismerkedtünk meg az alkotás legfontosabb jeleneteivel. Felsős tanítványinknak nagyon tetszett ez az új kezdeményezés. Reméljük, többször is ellátogatnak hozzánk.
képek

Egészségnap  Május 17-én egészségnapot rendeztünk. Változatos programok várták a gyerekeket.
Hipp-hopp tánccal indítottuk a napot, majd fogápolási, higiéniai jó tanácsokkal látták el a szakemberek a gyerekeket .A legnagyobb sikere a gyümölcs- és zöldségsaláta készítésének volt. A napot kötélhúzó erőpróbával illetve foci körversennyel zárta a 3-4. évfolyam.
képek

– Május 14-én Budapesti Matematikaverseny helyszíne volt iskolánk 
EREDMÉNYEK
Gratulálunk!

 Május 24-én Darus napot tartottunk. A bemelegítés után a hagyományos osztályok közötti váltófutás következett. Ezután különböző érdekes programokon vehettek részt a gyerekek.
képek

Május 17-én hagyományőrző játékkal emlékeztek meg 1-2. osztályosaink Pünkösd ünnepéről. A fiúk közül játékos ügyességi próbákkal döntötték el, ki méltó a Pünkösdi király címre. A lányok kiválasztották, és hagyományos módon “meghordozták” a Pünkösdi királylányt. A kicsik ünnepre hangoló énekeket is énekeltek.
Május 31-én a 2.a osztályosok a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásán vettek részt Madár témában, ahol a különleges, interaktív tárlatvezetést követően izgalmas műhelymunkában vehettek részt, majd a program után a Városliget nevezetességeit tekintették meg.
Június 5-én 2. osztályosaink ellátogattak a Napraforgó Óvodába, ahol az óvónénik nagy szeretettel, és sok kreativitással készültek a gyerekek fogadására. Fantasztikus programmokkal várták a gyerekeket, melyeka  testet és szellemet egyaránt megmozgatták, majd a madárbarát kertjüket is bemutatták. Kicsik és nagyok önfeledten játszottak együtt, hála az óvónénik munkájának.
képek
Június 14-én elballagtak 8. osztályosaink.
képek
Június 21-én tanévzáró ünnepéllyel, bizonyítványosztással zártuk az évet.
képek
Határtalanul!
Sikeres pályázat alapján 1432000 Ft-ot nyertünk utazás és szállás költségének elszámolására, így jövő évi hetedikeseink Erdélybe utazhatnak 2014. májusában. A program
2013. Nyári tábor Kemecén
képek